Τραχανότο με Απάκι

Μπρόκολο & Φρέσκια Ρίγανη 

Μια συνταγή του Σπυρίδωνα Αυθίνου από το “Κάθε πράγμα στον καιρό του”.

4 Μερίδες
20Λεπτά Προετοιμασία
15Λεπτά Ψήσιμο
2/5 Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά

  • 240 γρ. Τραχανά Ξινό
  • 150 γρ. Απάκι σε Φέτες
  • 1 μέτριο Κρεμμύδι Ψιλοκομμένο
  • ½ Πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες Σκόρδο
  • 3 κλωνάρια Φρέσκια Ρίγανη
  • ½ μπουκέτο Μπρόκολο σε Μπουκιές
  • 1 ποτήρι Λευκό Κρασί
  • 1 λίτρο Ζωμό Λαχανικών
  • 2 κ.τ.σ. Βούτυρο Αγελάδας
  • 100 γρ. Γραβιέρα Τριμμένη
  • Αλάτι, Πιπέρι
Στην συνταγή χρησιμοποιήσαμε Βούτυρο Κερκύρας "Κάστρος" Σημεία Πώλησης

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το απάκι μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο και

τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και ρίχνουμε τον

τραχανά. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί, μόλις

εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε σιγά σιγά τον ζωμό και

ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε το μπρόκολο και μαγειρεύουμε για αλλά 5 λεπτά.

Μόλις ο τραχανάς είναι έτοιμος προσθέτουμε την ρίγανη, το αλάτι

το πιπέρι και δένουμε με το βούτυρο και την γραβιέρα μέχρι να γίνει

κρεμώδες. Σερβίρουμε και τελειώνουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.