Τάρτα Σοκολάτας με Ανθό Αλατιού

& μοναδικά αρώματα από το φρέσκο αυθεντικό Βούτυρο Κερκύρας!

Μια συνταγή του Σπυρίδωνα Αυθίνου από το “Κάθε πράγμα στον καιρό του”.

6 Μερίδες
30Λεπτά Προετοιμασία
20Λεπτά Ψήσιμο
4/5 Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά

Ζύμη:

  • 180 γρ. Βούτυρο Αγελάδας, σε κομμάτια
  • 1 μικρή Πρέζα Αλάτι
  • 135 γρ. Ζάχαρη Άχνη
  • 45 γρ. Αμύγδαλα σε Σκόνη
  • 75 γρ. Αυγό
  • 355 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις

Γκανάζ Σοκολάτας με Ανθό Αλατιού:

  • 250 γρ. Κουβερτούρα
  • 150 γρ. Σοκολάτα Γάλακτος
  • 400 γρ. Κρέμα Γάλακτος
  • 50 γρ. Βούτυρο Αγελάδας
  • 1 πρέζα Ανθός Αλατιού
Στην συνταγή χρησιμοποιήσαμε Βούτυρο Κερκύρας "Κάστρος" Σημεία Πώλησης

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ. Τα

ζυμώνουμε με το φτερό μέχρι να γίνει ένα

ομοιογενές μείγμα. Το τυλίγουμε με μεμβράνη και

το αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα στο ψυγείο.

Ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη ανάμεσα από δύο

λαδόκολλες την στρώνουμε στην τάρτα και ψήνουμε

στους 160 για 20 λεπτά.

 

Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ. Τα

ζυμώνουμε με το φτερό μέχρι να γίνει ένα

ομοιογενές μείγμα. Το τυλίγουμε με μεμβράνη και

το αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα στο ψυγείο.

Ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη ανάμεσα από δύο

λαδόκολλες την στρώνουμε στην τάρτα και ψήνουμε

στους 160 για 20 λεπτά.