Κουραμπιέδες με Αμύγδαλα

& Φρέσκο Αυθεντικό Βούτυρο Κερκύρας!

Μια συνταγή του Σπυρίδωνα Αυθίνου από το “Κάθε πράγμα στον καιρό του”.

30 Μερίδες
35Λεπτά Προετοιμασία
30Λεπτά Ψήσιμο
3/5 Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά

300 γρ. Βούτυρο Αγελάδας

120 γρ. Αμύγδαλα Λευκά

½ κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ

1 πρέζα Βανίλια σε Σκόνη

110 γρ. Ζάχαρη Άχνη & επιπλέον για το πασπάλισμα

25 γρ. Ρούμι ή Κονιάκ

600 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

Στην συνταγή χρησιμοποιήσαμε Βούτυρο Κερκύρας "Κάστρος" Σημεία Πώλησης

Εκτέλεση

Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα στους 160 για 8 λεπτά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σπάμε σε χοντρά κομμάτια.

Χτυπάμε στο μίξερ με φτερό το βούτυρο με την αχνή σε δυνατή

ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά . Όσο περισσότερο τα χτυπάμε, τόσο

καλύτερη θα γίνει η ζύμη. Έπειτα ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν και την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα για 10 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το ρούμι.

Πλάθουμε στρογγυλούς κουραμπιέδες και τους βάζουμε σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα, ψήνουμε στους 170 για 20 – 30 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και τους ρίχνουμε σε ένα ταψί γεμάτο αχνή. Τους γυρνάμε να καλυφθούν καλά και σερβίρουμε.